Hertje/Reetje


Al kletsen liep ik met mijn vriendin en onze hondjes in het bos. Toen er in eens een reetje vlak voor ons over stak. Mijn vriendin pakt mijn arm en zegt “Bianc kijk!” En het enig wat je dan kan doen is ademloos toe kijken hoe het reetje zijn ding doet. Rustig en kalm bleef hij staan, op zijn gemak is hij een beetje aan het grazen, loopt nog een stukje voor ons uit, om daarna in het bos te verdwijnen. Een magisch moment! En wij hebben geduldig toe staan kijken om hem niet storen… Want tenslotte is het zijn thuis. En geen stress… de hondjes hadden wij kort aan de riem, en half in de houdgreep ;-)

Wat betekende het voor mij dat het reetje mijn/ons pad kruist?

Het was een jong dier, nog van geen kwaad bewust. En het feit dat we hem ook met rust hebben gelaten, kon hij zijn wie hij was. Heel belangrijk! De vrijheid en waakzaamheid. Maar ook de behendigheid. Als ik zijn energie voelde krijg ik eigenlijk maar 1 woord door “meebewegen”. Meebewegen in wie je bent. Meebewegen op je eigen pad. Meebewegen in wat zich aandient op je pad. Meebewegen in de nieuwe dingen die je tegenkomt of wie je ontmoet! Meebewegen en flexibel bewegen. In je eigen ritme, maar ook tot op zekere hoogte in het ritme meebewegen van je omgeving. En leren dan de momenten waar je flexibel en waar in je mee mag bewegen. Voel je weerstand? Onderzoek die weerstand, zodat je weer vrij kan bewegen. Net als het reetje gewoon zijn ding bleef doen. Hij was zeker op de hoogte dat wij er waren en dat wij naar hem keken, zo keek hij ook naar ons. Ik, wij, zijn dankbaar dat het reetje ons kwam begroeten en de boodschap die hij ons heeft gegeven. Een magisch moment!

Wat is de betekenis van een Ree of Hert?

Zachtaardigheid en onschuld, de lokroep van nieuwe avonturen. Neem de leiding. Trost, onafhankelijkheid, reiniging.

Ree of Hert als totemdier.

Het hert is in de huidige wereld een van de meeste succesvolle zoogdieren. Hij is er namelijk in geslaagd om zich aan te passen aan de meeste habitats waarin hij terecht is gekomen. Als de hert je pad kruist, kunt al bijna de lokroep horen die je tot nieuwe studies, avonturen of bezigheden aanspoort. Hoewel het misschien moeilijk lijkt, zal het toch lang niet lastig blijken als je je had voorgesteld. Alle veranderingen die hieruit voortvloeien zullen positief zijn. Je moet alleen wel uit blijven kijken naar iets of iemand die je deze kansen laat zien, die nieuwe kansen aan je over kan brengen. Deze persoon zal je ook inspireren en uitnodigen om tot actie over te gaan.

Het hertengewei is een symbolisch antenne, een instrument voor het waarnemen van hogere dimensies. Het wijst je erop hoe belangrijk het is om inzake de avonturen die op je pad liggen en de keuzes die je hiervoor moet maken, te vertrouwen op onze eigen instincten en observaties.

Het hert leidt je terug naar de oerwijsheid van de oorspronkelijke leringen, terug naar de delen van jezelf die je verwaarloosd hebt en vergeten. Het hert herinnert eraan dat dit het geschikte moment is om weer contact te leggen met je innerlijke kind en je innerlijke wijsheid.

Als een hert verschijnt, breekt er een tijd aan dat we zachtjes met onszelf en onze bezigheden om horen te gaan. Door gehoor te geven aan de vriendelijke, betoverende lokroep van het avontuur, zullen we in ons leven onschuld en frisheid vinden

- Bron/tekst Hert als totemdier - Ted Andrews Totemdier Tarot.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • logo.jpg