De Buizerd.

De lente zit in de lucht. De natuur ontwaakt. Nu wij vlak bij het bos wonen en waar ik iedere dag het rondje hondje door het bos doe, zie je en voel je de natuur ontwaken. Er zijn dagen bij dat ik begroet wordt door de Buizerd. Ik hoor hun roep, ik zie ze zweven, ik zie ze een duik maken naar een prooi. Fascinerend. En wat ze zijn groot! Groter dan ik dacht. Zo gaaf. Maar wat heeft de buizerd ons te vertellen. De Buizerd. De buizerd is een middelgrote tot grote roofvogel uit de familie van de havikachtige. Ze kunnen een spanwijdte hebben van 1,1 tot 1,4 meter. Ze bezitten brede vleugels en zijn grote zwevers. Kernwoorden die mij te binnenschieten als ik de energie van de buizerd voel zijn: zien, bescherming, vertrouwen, zelfvertrouwen, vrijheid, waarheid, toe laten van de synchroniciteit, inzichten, helderziend, eind en begin, dood en wedergeboorte, ontwaken, intuïtie en een uitstekende jager! Betekenis van de Buizerd en Havik. De Havik , Seabhac in het Gaelic, wordt universeel herkend als beschermer en boodschapper, door hun zicht, visie en kracht! Seabhac zit en observeert, en wacht geduldig op het juiste moment om in actie te komen. Wij moeten leren om onze eigen waarneming te vertrouwen. Om een kans te zien en te grijpen als die voorbij komt. De kans grijpen zonder angst! Als een Buizerd je pad kruist kondigt het een tijd aan van toegenomen kracht en visie. Het zal je helpen bij je huidige en toekomstige avonturen. Seabhac geeft je de mogelijkheid je leven in perspectief te zien, maakt je vrij van onnodige ‘bagage’ en verbindt je met de wortels van je voorouders. Kijk of je tussen je dagelijkse beslommeringen door wat tijd vrij kunt maken om je leven rustig te beschouwen en de gebeurtenissen in hun samenhang te zien. Seabhac kan je helpen de ontbrekende stukjes van de puzzel te vinden en zal je ook wijzen op de details die van belang zijn. Wees je bewust van je wortels en de breedte van je leven en je zult een gevoel van trots en een nobele houding ontwikkelen. Als je weet waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat, vult je leent zich met bezieling en geestdrift. Je voelt een nieuwe dag aanbreken en neemt voor zelfvertrouwen beslissingen. Ga dapper en vol zelfvertrouwen door op het pad dat je ingeslagen bent! De Buizerd en Havik zullen je begeleiden. Tekst Seabhac: - Het Dieren Orakel der Druiden - Philip & Staphanie Carr-Gomm - Het Totemdieren Tarot - Ted Andrews.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • logo.jpg