De Kraai.


De Kraai.

Van de week was ik lekker aan de wandel met Nera, mijn hondje, in het park. Daar op een veldje zaten 4 kraaien met een diepvrieszakje met brood er in. Heftig en fanatiek in het zakje te prikken om bij het lekkernij te kunnen komen. Werkelijk gooi en smijt werk! Ik ben voorzichtig naar ze toe gelopen, zachtjes tegen ze gaan praten, om hun lekkernij te bevrijden uit het plastic. Uiteraard gaan ze niet zitten wachten maar vliegen weg, had ook niet anders verwacht. Brood uit het plastic zakje gehaald, beetje verspreid over het gras en weer zachtjes weg gelopen. Bij de prullenbak aangekomen, om het zakje weg te gooien, hoor ik achter in mijn hoofd, een hele zachte, maar overduidelijke ‘Dank je wel, he!’. Ik kijk om, de 4 kraaien zitten weer in het gras bij het brood en 4 paar ogen staren mij strak aan. Heel even, een fractie van een seconde, is er intens oogcontact met de 4 vogels, waarna ze vol overgaven aanvallen op hun brood. Ik wandel weer door met een smile van oor-tot-oor op mijn gezicht, tranen van ontroering in mijn ogen. Mijn gevleugelde vrienden hoor ik nog lang krijsen en krassen, genietend van hun feestmaal! De Kraai: onverwachte magie en energie. De Kraai: Intelligentie, waakzaamheid, magie, verbanden met vorige levens. Met zijn opvallende zwarte kleur is de kraai nauw verwant aan de raaf. Hij behoort tot de familie der kraaiachtigen. Zwart is de kleur van de nacht en van de schoot der schepping - het is een moederlijke kleur. Het nieuwe wordt geboren uit de zwarte duisternis van de nacht. En het is de zwarte nacht die het leven schenkt aan een nieuwe dag. Hoewel de kraai overdag actief is, wijst hij je erop dat onvoorziene magie en energie springlevend in je leven aanwezig zijn en je toeroepen. In de middeleeuwse alchemie was de kraai een algemeen voorkomende symbool. Hij representeerde de nigredo, de begintoestand van de stoffelijke substantie, ongevormd maar vol potentiële mogelijkheden. Kraaien bouwen hun nest hoog in de boomtoppen. Er is er altijd eentje die de wacht houdt terwijl de rest van de zwerm zich voedt. Als er een kraai in je leven verschijnt, denk dan aan deze schildwacht. Hij brengt je de boodschap dat je de komende tijd goed moet letten op nieuwe kansen en nieuwe magie. Maar laat je waakzaamheid niet verslappen als deze kansen zich daadwerkelijk aandienen. Het gekras van de kraai herinnert ons eraan dat magische en scheppende energieën ons toeroepen en ons helpen om onze verder te ontwikkelen, zodat we kunnen bereiken wat we verlangen. Het opduiken van de kaart van de Kraai duidt erop dat het magische voorhanden is, maar het suggereert tegelijkertijd dat je een grote kans van slagen hebt. Overal waar kraaien zijn, is er sprake van magie. Als symbolen van scheppende en magische krachten wijst kraai ons erop dat de mogelijkheden ons iets te creëren elke dag in overvloed aanwezig zijn. Hij brengt ons het nieuws dat er ongekende creatieve kansen voor het oprapen liggen en verzekert ons ervan dat magie springlevend is. Be the magic! - Bron tekst van de kaart: Totemdiertarot van Ted Andrews.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • logo.jpg