Dat is toch niet opa?

Ik word benaderd door een dame of ik uitleg wil geven aan haar hondje over haar vader. Opa voor het hondje. Het hondje vind opa een beetje eng, hij is wat dovig en praat dus wat harder. Terwijl opa het hondje erg lief en leuk vind en alleen het beste met haar voor heeft. Het probleem is dat het een erg gevoelig hondenmeisje is en het voor haar lijkt dat ze straf van hem krijgt, wat zeker niet waar is! Meer is er eigenlijk niet aan de hand. Nadat ik contact heb gezocht met het hondje en haar verteld dat opa op bezoek zou komen. Dat hij het alleen maar heel goed bedoeld en haar heel lief vind. Dat hij slecht hoort en daardoor wat harder praat. Dat is niet voor haar bedoeld en dat ze zeker geen straf van hem krijgt. Ik leg haar uit dat ze opa dus best even een knuffel mag geven, omdat opa (en haar vrouwtje) dat erg fijn zouden vinden.

Met het vrouwtje van het hondje afgesproken dat we contact zouden houden om te kijken hoe het zou gaan en of er nog een stukje begeleiding nodig zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Op de dag zelf nog even contact met het hondenmeisje gezocht en nogmaals het verzoek van haar vrouwtje en de uitleg doorgegeven. Waarop ik een vraag terug krijg: Maar dat is toch niet opa?? Een heel verward hondje. Nadat ik even contact had opgenomen met het vrouwtje van het hondje werd mij veel duidelijk over de vraag van het hondje. Voordat opa (en oma) op bezoek zouden komen, zou er eerste een goede vriend langs komen. Waar het hondje gek op is. Na een warm en enthousiaste begroeting, sloeg de verwarring toe… Want dat is toch niet opa?? Nee klopt, dat is niet opa, die komt later op de dag nog langs. Later ontving ik nog bericht dat het hondje, hetzij schoorvoetend, bij opa op schoot was gekropen voor de knuffel. Opa helemaal blij, het vrouwtje super trost op het hondje. En het hondje… die kreeg wat lekkers omdat ze vrijwillig met opa had geknuffeld!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • logo.jpg