Ik voel, ik voel... wat jij niet ziet!

Pijn wordt chronisch zodra deze continu in meer of mindere mate aanwezig is, en wordt vaak gekenmerkt door symptomen die niet duidelijk te verklaren zijn. Je ziet het niet, maar het is er wel. Chronische pijn kan spontaan ontstaan of overblijven na een lichamelijke beschadiging, maar kan zich ook ontwikkelen vanuit emotionele blokkades.

Vaak ontstaan er naast chronische pijn­klachten vormen van depressie en isolatie (eenzaamheid), omdat je door de pijn niet meer de ­dingen kunt doen die je wilt. De daarbij komende emotionele problemen halen je leven compleet overhoop. Je wilt nog zoveel, maar kan het vaak niet meer. En het onbegrip uit de omgeving helpt ook niet mee, wat weer kan leiden tot emotionele klachten zoals onzekerheid, gevoel van machteloosheid, minderwaardigheid en angst.

Mensen met chronische pijn komen vaak in een spiraal van emoties, pijn en spanning terecht. Relaxatie- en energetische therapie kan hiervoor een echte houvast zijn!

Langzaam dringt het bij de reguliere geneeskunde door, dat (chronische) pijn ook een emotionele oorzaak kan hebben. Relaxatie- en energetische therapie biedt de uitkomst bij verlichting van (chronische) emotionele en ­fysieke pijnen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat eenvoudige aanraking, zachte en energetische massagetechnieken ook veel symptomen en bijwerkingen van reguliere medische behandelingen kunnen verminderen. Mogelijke effecten zijn emotionele rust, ontspanning, beter slapen, minder angst, rustiger voelen en daardoor vaak minder pijn, zodat je weer van het leven kunt genieten!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • logo.jpg