Relaxatie.

Relaxatie (ontspanning) wordt als onderdeel van psychotherapie en/of fysiotherapie toegepast bij personen met overdreven spanning en de daar bijkomende fysieke en mentale klachten. Dit kan spierspanning zijn ten gevolge van lichamelijke overbelasting, maar ook algehele lichamelijke en psychische spanning door blootstelling aan situaties zoals angst, stress, trauma, pijn, chronische klachten, depressie, enz..

Ademhalingstechnieken, energetische massage, meditatie, zelfinstructie, psychosociaaltherapie, maar ook hypnose en sommige medicamenten kunnen bijdragen aan de ontspanning.

Relaxatie is verslapping en verzachting van gespannen weefsels of spieren, ontspanning van de lichaam en geest waarna langzamerhand een nieuw evenwicht ontstaat. Relaxatie zorgt voor vermindering van pijn en andere klachten, de klachten zouden zelfs kunnen verdwijnen, door het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het geeft: * Verbetering van de lichaamsfuncties * Een verhoogde gezondheid * Meer energie * Ontspanning, je laat spanningen los * Een beter lichaamsgevoel * Je wordt rustiger en helderder * Meer levenskwaliteit * Meer vreugde. Relaxatie is een echte houvast bij fysieke-, mentale- en chronisch pijn klachten. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat eenvoudige aanraking en massagetechnieken een groot deel van symptomen en bijwerkingen van behandelingen kunnen verminderen. Relaxatie is een waardevolle aanvulling en ondersteuning op andere behandelingen van bijvoorbeeld chronische pijn of bij patiënten met bijvoorbeeld kanker en chemotherapie. Relaxatie geeft je in moeilijke en pijnlijke tijden, je leven terug! - bron: Be You - Praktijk voor Relaxatietherapie, Internet.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • logo.jpg