Wat is Reiki...?

Be you alphen aan den rijn
Reiki is Universele Levensenergie.


Rei=Universeel, onbegrensd. Ki=de vitale levenskracht of energie;

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht. Reiki betekent dus Universele Levensenergie. Elk levend wezen, "mens, dier, boom, plant", is met de Universele Levensenergie bezield. Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de genezende levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging. Tijdens de Reiki-behandeling laat de behandelaar de Universele energie door zijn handen stromen en legt ze op bepaalde plaatsen op het lichaam. De Universele levensenergie - Reiki - stroomt (vanuit de oneindige Bron) door de Reiki-behandelaar heen. Door middel van handoplegging geeft deze de Reiki energie door.

Reiki hersteld het balans tussen lichaam en geest. Op een liefdevolle manier ondersteund Reiki het zelfhelende vermogen van lichaam en geest. Vooral omdat wij in dit leven leerprocessen dienen door te maken, kan Reiki ons inzicht geven in onze levenswijze;  waardoor wij snellere vorderingen in onze levensprocessen maken.

Reiki stroomt dus werkelijk door alle niveaus van ons bestaan en activeert daardoor ook de verdrongen structuren en blokkades die niet in harmonie met het geheel verkeren. Doordat ze naar de oppervlakte komen, krijgen we de kans de waarheid onder ogen te zien.

Reiki is allesomvattend, Reiki is een manier van leven, Reiki is onvoorwaardelijk liefde!

Waar is Reiki goed voor? Reiki is goed voor veel dingen oa.

  • Burn-out en stress

  • Slapeloosheid

  • Chronische pijnklachten

  • Het geeft verlichting bij bijvoorbeeld:

  • Pijn (hoofd-, gewrichtspijn, of na een operatie)

  • Verdriet, emoties,

  • Lost blokkades op

  • Angsten, emotionele-, mentale-, fysieke klachten

 

Reiki geeft:
Ontspanning, innerlijke rust, balans in lichaam en geest, persoonlijke- en spirituele groei.