Wat is een Chakra...?

Chakra's de tandwielen van ons lichaam...

 

Het woord chakra betekend in het Sanskriet wiel of cirkel. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. De chakra’s nemen energie op uit het ons omringende krachtveld, waarna de energie getransporteerd wordt naar ons lichaam. Ze werken eigenlijk als ‘tandwielen’ die zorgen dat de energie daar terechtkomt waar het moet zijn, waar het nodig is.

Het goed functioneren van de chakra’s is van wezenlijk belang voor onze energie, ons lichaam en onze gezondheid.

 

Als de chakra’s niet goed functioneren, overactief zijn of juist blokkeren, zul je dat merken in je energie en in je gezondheid. Je zit dan ‘niet lekker in je vel’ of je hebt misschien wel last van fysieke klachten. Denk daarbij aan vermoeidheid, pijn (hoofd-, gewrichts- of andere pijnen), slapeloosheid enz. De juiste balans van de chakra’s zorgt voor balans in je energie, in je lichaam, maar ook balans in je emoties, in je geest. De juiste balans van de chakra’s zorgt ervoor dat je ‘weer lekker in je vel zit’.

 

Iedereen heeft 7 hoofdchakra’s, en iedere chakra correspondeert met een bepaalde kleur, en is verbonden met één van de zeven lagen van het aura. De aura wordt soms ook wel de 8ste chakra genoemd.

 

© 2016 Hand & Ziel - De Kunst van Ontspanning, Leersum (De Utrechtse Heuvelrug)
De healings en consulten zijn in geen enkel opzicht bedoeld als vervanging van de conventionele medische behandelmethodes.
Er worden geen voorspellingen gedaan of adviezen gegeven op welk medisch vlak dan ook.

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Alternatieve geneeswijzen-info.nl